Witaj

Oglądasz forum jako Gość, co nie daje Ci pełnego dostępu do wszystkich opcji i możliwości forum.

Będąc niezarejestrowanym, nie możesz wypowiadać się w dyskusjach. Gorąco zachęcamy do darmowej rejestracji, co umożliwi Ci pisanie postów, zakładanie wątków, zamieszczanie zdjęć oraz dostęp do wielu innych udogodnień.

Szukaj na forum:
Obecnie rozmawiamy o:

PayU (allegro)

dzisiaj o 1:42

Które ?

dzisiaj o 0:54

Slub zimą

dzisiaj o 0:48

Wyrzucił go !!!!!!!!!

dzisiaj o 0:42

Co o niej sądzicie?

dzisiaj o 0:37

Szafa.pl na Facebooku
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki
Załóż konto
Inspiracje
Konkurs Ziaja - Idealna sylwetka
Odpowiedz
1
Status: zweryfikowana
Posty: 661
Ostrzeżenia: 1/5

barwniki do ciasta domowe sposoby

08 cze 2012 - 21:10:04

mam pytanie. ponieważ chcę zrobić ciasto, do którego potrzebny jest barwnik spożywczy czerwony. przejechałam dzisiaj wszystko okoliczne sklepy włączając w to supermarkety, i nie znalazłam tego barwnika. ponieważ potzrebuję go na jutro i już nie mam czasu nigdzie jeździć, zdecydowałam się zrobic go sama. problem polega na ty, że wszedzie napisane jest: "jako naturalny barwnik wykorzystalam sok z buraków", "aby barwić na czerwono dodaję sok z buraków" itd., tylko nigdzie nie jest dokładnie napisane, jak go uzyskać... w jednym przepisie, ze zalać sporytusem, w innym, że piec buraka w 400 stopniach (nie wiem jak Wasze, ale mój piekarnik nie osiąga takiej temperatury). więc jeżeli ktoś posiada tę tajemną wiedzę w jaki sposób uzyskać sok z buraków do barwienia lukru to błagam, niech się ze mną podzieli!

0 Odpowiedz Cytuj
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

następna dyskusja:

PRZEKĄSKI NA IMPREZĘ /GRILLA/ WSPOLNE OGLĄDANIE MECZU?