Szukaj na forum:
Obecnie rozmawiamy o:
Szafa.pl na Facebooku
KONKURS ŚWIĄTECZNY
Ciekawe wątki
Aktywne użytkowniczki
Załóż konto
Odpowiedz
1
Status: zweryfikowana
Posty: 663
Ostrzeżenia: 1/5

barwniki do ciasta domowe sposoby

08 cze 2012 - 21:10:04

mam pytanie. ponieważ chcę zrobić ciasto, do którego potrzebny jest barwnik spożywczy czerwony. przejechałam dzisiaj wszystko okoliczne sklepy włączając w to supermarkety, i nie znalazłam tego barwnika. ponieważ potzrebuję go na jutro i już nie mam czasu nigdzie jeździć, zdecydowałam się zrobic go sama. problem polega na ty, że wszedzie napisane jest: "jako naturalny barwnik wykorzystalam sok z buraków", "aby barwić na czerwono dodaję sok z buraków" itd., tylko nigdzie nie jest dokładnie napisane, jak go uzyskać... w jednym przepisie, ze zalać sporytusem, w innym, że piec buraka w 400 stopniach (nie wiem jak Wasze, ale mój piekarnik nie osiąga takiej temperatury). więc jeżeli ktoś posiada tę tajemną wiedzę w jaki sposób uzyskać sok z buraków do barwienia lukru to błagam, niech się ze mną podzieli!

0 Odpowiedz Cytuj
Wątek został zarchiwizowany. Jeśli potrzebujesz dodatkowych informacji lub chcesz dodać swój komentarz, załóż nowy wątek:

Dodaj nowy wątek

następna dyskusja:

PRZEKĄSKI NA IMPREZĘ /GRILLA/ WSPOLNE OGLĄDANIE MECZU?